bato-adv
bato-adv

کدو سرخی، یک غذای منسوخ شده، اما خوشمزه و رویایی 

کدو سرخی، یک غذای منسوخ شده، اما خوشمزه و رویایی 

کدو سرخی یک غذای بسیار خوشمزه و قدیمی است که از ترکیب کدوی سرخ شده با پیاز داغ و سیر داغ و چاشنی سماق تهیه می‌شود.

فراروـ غذا‌های محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب می‌شود. برخی از این غذا‌ها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذا‌های جدید، کم کم از یاد رفته‌اند و یا روش طبخ آن‌ها متفاوت شده است. بسیاری از غذا‌های امروزی از زمان قاجار باقی مانده‌اند و ردپای آن‌ها را می‌توان در کتاب‌های آشپزی و تاریخی آن دوران مشاهده کرد. اما برخی از این غذا‌ها کم کم از دایره غذا‌های روزانه خارج شدند و کسی آن‌ها را به خاطر ندارد. کدو سرخی یکی از این غذا‌های قدیمی و اصیل است که در کتاب‌های آشپزی زمان قاجار طرز تهیه آن آمده است. کدو سرخی یک غذای ساده است که از ترکیب کدوی سرخ کرده با پیاز داغ و سیر داغ تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه و خاص است. اگر از درست کردن غذا‌های تکراری خسته شده‌اید، در این مطلب با ما همراه باشید تا کدو سرخی خوشمزه و آسان را با هم در منزل تهیه کنیم.

مواد لازم

کدو سبز: ۵ عدد
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۱ بوته
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
سماق: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا کدو‌ها را خوب بشویید و به صورت خیلی نازک پوست کنید. بعد کدو را به صورت ورقه‌ای برش بزنید و داخل یک سینی بچینید و روی ورقه‌های کدو کمی نمک بپاشید. اجازه بدهید کدو حدود ۱ ساعت بماند تا آب پس بدهد. حالا یک ماهی تابه مناسب را روی اجاق گاز بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید و ورقه‌های کدو را داخل روغن داغ سرخ کنید، طوری که هر دو طرف کدو کاملا سرخ شود. بعد کدو‌های سرخ شده را داخل یک صافی بچینید تا روغن اضافه کدو گرفته شود.

در این فاصله پیاز‌ها را پوست کنید و به صورت خلالی برش بزنید. حالا پیاز‌های خلالی را داخل روغن سرخ کنید و کمی زردچوبه بریزید تا خوشرنگ شود و بعد پیاز سرخ شده را کنار بگذراید. حالا سیر‌ها را پوست و بعد رنده کنید. سیر‌های رنده شده را داخل روغن سرخ کنید و مقداری فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و وقتی عطر سیر بلند شد، سیر‌ها را از ماهی تابه خارج کنید و روی پیازداغ‌ها بریزید.

در مرحله آخر یک لایه از کدو‌های سرخ شده را داخل یک ماهی تابه دیگر بریزید و دو قاشق از ترکیب پیاز داغ و سیر داغ روی کدو‌ها بریزید و مقداری سماق بپاشید، دوباره یک لایه کدوی سرخ کرده بچینید و بقیه ترکیب پیاز داغ و سیر داغ را روی کدو پهن کنید و مقدار دیگری سماق بپاشید. درب ماهی تابه را ببندید و روی حرارت کم اجاق گاز بگذارید و اجازه بدهید کدو به روغن بیاید، سپس اجاق گاز را خاموش کنید و کدو سرخی آماده و خوشمزه را داخل ظرف سرو بریزید. کدو سرخی را می‌توانید همراه با نان و یا کته زعفرانی سرو کنید، نوش جان.

نکات مهم
۱ ـ کدو سبز یکی از سبزیجات پر کاربرد با ارزش غذایی بسیار بالاست که سرشاز از آنتی اکسیدان، منیزیم، مس، فسفر و منبع غنی ویتامین A و ویتامین C است. کدو سبز فیبر بالایی دارد و به همین دلیل برای کاهش وزن گزینه مناسبی است؛ همچنین مصرف کدو سبز برای حفظ سلامت قلب، سلامت چشم‌ها، کنترل دیابت، کاهش کلسترول، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش فشار خون، بهبود عملکرد غده تیروئید، بهبود پروستات، بهبود عملکرد مغز و حافظه، کمک به آبرسانی برای پوست و... مفید است. کدو سبز را می‌توانید به صورت بخارپز، آب پز، کبابی و یا سرخ کرده مصرف کنید. هنگام خرید کدو سبز توجه داشته باشید که حتما سفت و دارای پوستی شفاف باشد و از خریدن کدوی شل و با پوست کدر و جمع شده اجتناب کنید.
۲ ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv